Go back

W-B wint oefengalop tegen KSV Roeselare

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelde gisteravond een oefenpartij in en tegen KSV Roeselare. De West-Vlamingen werden de eerste periodekampioen in eerste klasse B en waren dus dichtbij een ticket voor het hoogste niveau. Ze verloren echter de finalewedstrijden tegen R. Antwerp FC. Het was dus een goeie sparringpartner met het oog op de nakende play-off II-campagne.

W-B begon vurig aan de partij. Het openingskwartier trokken onze Leeuwen volledig naar zich toe. Op het kwartier beloonde Olivier Myny zijn gretig matchbegin met een doelpuntje. Hij zette zelf een mooie actie op, speelde Alessandro Cerigioni aan die Myny meteen opnieuw bediende: 0-1. Daarna viel het wat stil voor geel-blauw. Doelman Merveille Goblet moest een aantal keer uitpakken met voetvegen en reflexen en hield de nul op het bord. W-B kon nog één keer dreigen voor rust. Na een hoekschop van Roeselare gooide Goblet snel in richting Jens Cools. Die zag Myny meekomen en stak hem in de hoek. De rechterflankspeler zag ook dat Steeven Langil was meegekomen, speelde hem perfect aan, maar diens schot vloog een half metertje naast de kooi van Wouter Biebauw.

Na rust heel wat wissels bij W-B. Zo mocht ex-Roeselarespeler Kjetil Borry opdraven centraal in de defensie. Het was ook hij die op het uur een snelle vrije trap combinatie Ibrahima Conté – François Marquet in doel verlengde: 0-2. Aleksander Boljevic kreeg in de tweede helft tot driemaal toe een 1-op-1 kans, maar faalde telkens tegen de doelman. In blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een strafschop, tot verbazing van iedereen in de tribune. De scheidsrechter oordeelde een handsbal van De Schutter. Gerechtigheid geschiedde want de ingevallen Mathias Janssens haalde de elfmeter uit de hoek. 0-2 bleef de eindstand, een mooie laatste horde richting Play-off II.

Opstelling 1ste helft: Goblet, Demir, Camacho, Moren, Caufriez, Seck, Cools, Cerigioni, Langil, Gano, Myny

Opstelling 2de helft: Goblet (81′ Janssens), Dhondt, Caufriez (77′ Nys), Borry, De Schutter, Marquet (78′ Van Remoortere), Michel, Conté, Boljevic, Ndiaye, Ampomah (81′ Van Dooren)