Go back

W-B moet nipt de duimen leggen tegen KV Mechelen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

W-B heeft opnieuw niet kunnen winnen in Play-off II. KV Mechelen bleek vandaag net te sterk voor geel-blauw. Jens Cools zorgde voor de enige treffer van Waasland-Beveren.

De eerste helft begon niet ideaal. Debutant, dit seizoen althans, Maximiliano Caufriez verdedigde iets te stevig volgens scheidsrechter Geldhof. De ref legde de bal op de stip en Uros Vitas zette de Kakkers op voorsprong. W-B werd het eerste halfuur weggespeeld door KV Mechelen, maar Merveille Goblet bleef technisch werkloos. Vijf minuten voor tijd kwam geel-blauw er echter door. Zinho Gano kopte een voorzet perfect richting Jens Cools. De middenvelder volleyde, eveneens perfect, de bal in de rechterwinkelhaak: 1-1. Vlak voor tijd kreeg ook Gano nog een wereldkans, maar hij talmde iets te lang waardoor de Mechelse defensie nog kon ingrijpen.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met geel-blauw overwicht. Toch waren het opnieuw de Mechelaars die de netten konden doen trillen. Jaadi zette Malinwa weer op voorsprong na duur balverlies op het middenveld. Cedomir Janevski bracht nog Aleksandar Boljevic, Aaron Dhondt en Alessandro Cerigioni, maar ook zij konden het tij niet doen keren. Ere wie ere toekomt: Aaron Dhondt bracht wat schwung in de partij. Tot tweemaal toe werd een schot die van zijn voet vertrok in extremis gekeerd door de defensie. Pech voor de West-Vlaming. In blessuretijd kreeg Rudy Camacho nog een rode kaart na stevig inkomen.