Go back

W-B opent Play-offcampagne met verlies tegen STVV

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Valse start van W-B in Play-off II. Geel-blauw verloor met zware 3-0 cijfers tegen STVV. W-B was onmondig in de partij en voetbalde amper een doelrijke kans samen.

Waasland-Beveren begon heel gezapig aan de partij. Na vier minuten werd het witte geel-blauw opgeschrikt door een schot van Pieter Gerkens. László Köteles reageerde attent en schudde een goede safe uit z’n handschoenen. Net voor het kwartier was er ook de eerste kans voor Waasland-Beveren. De opgekomen Rudy Camacho krulde het leer naast Sebastien Bruzesse, maar ook nipt naast de kooi. Voor het overige waren er nog enkele schotkansjes voor de Truienaars, maar telkens stond Köteles pal. Een eerste helft om snel te vergeten.

De thuisploeg begon opnieuw sterker aan de tweede helft. Valtteri Moren tackelde in extremis de bal weg voor Gerkens en voorkwam zo de snelle 1-0. Nog geen tien minuten later was het echter wel raak voor de thuisploeg. Een heel knappe aanval van de Limburgers werd goed afgerond door Stef Peeters. 1-0 en niet helemaal onverdiend. Vlak voor het doelpunt viel Jens Cools uit met een blessure. Zijn vervanger Julian Michel liet zich al snel opmerken met een list passje naar Gano. De spits kon het gaatje tussen de benen van Bruzesse niet vinden, niet makkelijk ook. Na het uur werd W-B beter. Michel dirigeerde W-B naar een hoger niveau, maar de laatste pass ontbrak telkens. Met nog twintig minuten op de klok mocht de ingevallen Iebe Swers alleen op Köteles af. Hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de doelman kon oprapen. Vlak voor het laatste kwartier verstuurde Gerkens een klassepass richting Roman Bezus. Hij wipte de bal over Köteles en verdubbelde de score. Met nog vijf minuten op de klok kwam Köteles te laat en maaide Kotysch neer. Penalty en geel was het logische verdict. Gerkens trapte de elfmeter binnen: 3-0. De thuisploeg voetbalde de partij volwassen uit en smeert W-B een eerste nederlaag aan in Play-off II.

Heel zwakke vertoning van onze Leeuwen. Volgende zaterdag zal er moeten gereageerd worden. W-B ontvangt om 20.00 uur Union SG op de Freethiel.

Opstelling W-B: Köteles, Demir, Moren, Camacho, Jans, Cools (50′ Michel), Seck, Conté (74′ Ndiaye), Langil (83′ Boljevic), Gano, Myny