Go back

W-B verliest met zware cijfers tegen R. Union SG

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zonet met 1-4 verloren tegen Royale Union Saint-Gilloise. De bezoekers kwamen veel hongeriger en zuiverder voor de dag. Zinho Gano maakte in de eerste helft de enige treffer voor geel-blauw.

Een reactie, dat is waar trainer Cedomir Janevski om vroeg. Heel vroeg in de partij leek hij die te krijgen. In de openingsminuut ging Olivier Myny zijn kans vanop een twintigtal meter, niet eens gek ver over. Nadien viel het echter stil en langzaamaan namen de bezoekers de bovenhand. Na negentien minuten werd dat overwicht beloond. Nicolas Rasjel, een gesel voor de geel-blauwe defensie, vond Gertjan Mertens voor doel. De ex-speler van W-B knalde de verdiende voorsprong tegen de netten. Een vijftal minuten later kwam er de reactie. Steeven Langil zag Myny aan de rechthoek vrijstaan, maar de West-Vlaming trapte opnieuw over. Nog geen minuut later was het wel raak. Alessandro Cerigioni en Ibrahima Seck zetten een knappe aanval op. Die laatste trapte richting doel, Gano volgde attent en tikte de rebound binnen: 1-1. Onze Leeuwen breiden er geen vervolg aan, erger zelfs, de verdediging ging aan het knoeien. Charles Morren kreeg te veel ruimte en knalde de 1-2 binnen. Dat was ook de ruststand.

Veel goeie wil, maar veel slordigheden in de tweede helft. Die slordigheden, daar profiteerden de bezoekers optimaal van. Met nog 20 minuten op de klok kon Aoulad profiteren1-3. De ex-spelers van W-B ledigden de kelk tot de bodem. Één minuut later was het opnieuw raak. Nicolas Rajsel bekroonde zijn sterke partij met een treffer. De flankaanvaller knalde de bal magistraal tegen de netten. 1-4 was ook de harde, maar niet onverdiende einduitslag. W-B moet reageren in de komende partijen, dat is duidelijk.

Opstelling: Köteles, Demir, Buatu, Camacho, Jans, Seck, Michel (59′ De Schutter), Cerigioni (73′ Dhondt), Langil (59′ Boljevic), Gano, Myny