Go back

Waasland-Beveren – KV Mechelen (15/04): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Zaterdagavond staat de derde wedstrijd van de play-offcampagne van Waasland-Beveren op het programma. Om 18.00 uur ontvangt geel-blauw KV Mechelen op de Freethiel. Frederik Geldhof is de scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen zal leiden.

De play-offcampagne bleek nog geen succesverhaal, daar moeten we eerlijk in zijn. Het positieve aan het verhaal is dat er nog acht wedstrijden zijn, acht kansen om er nog iets van te maken. Het is tijd om de koppen bij mekaar te steken, de neuzen in dezelfde richting en de ruggen te rechten. Onze spelers en staf moeten onze trouwe achterban opnieuw achter zich scharen. Zaterdag is de ideale gelegenheid, weliswaar tegen een sterke tegenstander, om die eerste driepunter binnen te halen.

In de reguliere competitie speelden onze Leeuwen thuis 2-2 gelijk tegen de Kakkers. Siebe Schrijvers zorgde toen heel vroeg in de wedstrijd voor de voorsprong, Ibrahima Seck verdubbelde op het kwartier de voorsprong. In het absolute slot gaf geel-blauw nog twee punten weg. In het AFAS-stadion ging W-B kansloos onderuit met 2-0. Malinwa miste op een haar na Play-off I en begon met de nodige ambities aan de nacompetitie. Op speeldag één won revelatie Union SG echter met 3-0 tegen KVM, nadien wonnen de Mechelaars wél tegen Lierse.

Cedomir Janevski kan niet meer rekenen op László Köteles. De Hongaar besloot, in overleg met de club, om vervroegd de kansen te geven aan de jongeren. Merveille Goblet neemt zijn plaats in tussen de palen.

Selectie: Goblet, Janssens, Geentjens, Camacho, Demir, De Schutter, Moren, Jans, Caufriez, Borry, Nys, Michel, Seck, Cools, Boljevic, Myny, Gano, Dhondt, Langil, Ampomah, Cerigioni