Go back

Waasland-Beveren – R. Union Saint-Gilloise (08/04): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgenavond spelen onze Leeuwen de eerste thuiswedstrijd van Play-off II. De wedstrijd tegen Royale Union Saint-Gilloise wordt om 20.00 uur afgetrapt. De scheidsrechter is Bert Put. De bezoekers staan momenteel gedeeld eerste met drie punten, onze Leeuwen haalden nog geen punten in de nacompetitie.

Er is een link tussen Waasland-Beveren en Union SG: oud-spelers. Zo zijn er Mohammed Aoulad, Gertjan Martens en Augusto Alves Da Silva. Die laatste is misschien wel de bekendste. De 33-jarige Braziliaanse aanvaller speelde in het seizoen 2011-2012 voor W-B in de tweede divisie en promoveerde nadien ook mee op de Freethiel. Wist je trouwens dat de nummer tien van de bezoekers het eerste doelpunt ooit in eerste klasse maakte voor W-B? Dat was toen tegen Club Brugge. In totaal scoorde hij zeven keer voor W-B. Het zoontje van Gustje speelt trouwens bij de jeugd van Waasland-Beveren. Onderlinge confrontaties tussen W-B en Union SG zijn er niet.

Blessurenieuws

Cedomir Janevski kan nog steeds niet rekenen op François Marquet door een blessure. Senne Van Dooren gaat straks, om 16u15, onder de scanner en kent dan zijn verdict. Jens Cools kreeg vorig weekend nog een klap waardoor hij een tijdje individueel moest werken, maar is fit voor de partij.

Selectie: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Gano, Langil, Cerigioni, Michel, Seck, Goblet, Dhondt, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Köteles, Nys, Myny, Camacho, Janssens