Go back

Welkom op de Freethiel, Michael Frey!

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Michael Frey speelt het komende seizoen voor Waasland-Beveren! De bonkige spits wordt voor één seizoen gehuurd van de Turkse topclub Fenerbahçe SK. Frey is 26 en heeft de Zwitserse nationaliteit. Hij zal in het geel-blauwe shirt te bewonderen zijn met het rugnummer 99.

Michael Frey, alias The tank, startte zijn professionele voetbalcarrière bij BSC Young Boys. Na vier seizoenen Young Boys kon hij een mooie transfer strikken naar Lille OSC. Een zware enkelblessure bracht echter roet in het eten. Anderhalf seizoen later vertrok hij dan ook bij de Noord-Franse club. Na een huurperiode van zes maanden bij FC Luzern keerde de 1,90 meter lange Frey terug naar BSC Young Boys. Bij de Bernse topclub speelde hij in totaal vijf seizoenen aan de zijde van Leonardo Bertone.

Na één seizoen Bern tekende de toen 22-jarige Frey voor vier seizoenen bij FC Zürich. In zijn eerste seizoen bij der Stadtclub scoorde hij meteen zestien doelpunten in 36 wedstrijden. Phillip Cocu, oud PSV-speler en toenmalig trainer van Fenerbahçe SK, wilde hem in 2018 graag naar Turkije halen. Uiteindelijk plooide FC Zürich en kon Michael Frey een lucratief contract voor vier seizoenen tekenen in de Turkse hoofdstad. Bij de gele kanaries deed hij in de Europa League zowel in het Astridpark als in het Şükrü Saracoğlustadion de netten trillen tegen Sporting Anderlecht. Vorig seizoen speelde Frey op huurbasis bij FC Nürnberg.

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft Frey met bijna 300 wedstrijden op de teller al heel wat ervaring opgedaan in de Zwitserse, Franse, Duitse en Turkse competitie en Europa & Champions League. Frey scoorde daarin 85 doelpunten en bracht hij 37 doelpunten aan. We zijn er dan ook van overtuigd dat we met Frey een aanvaller in huis halen dat voor de nodige power, rust en doeltreffendheid in de zestien zal zorgen en de club naar een hogere plaats in de rangschikking zal brengen.

Herzlich willkommen, Michael!