Go back

chawbe

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Belga Image

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Waasland-Beveren heeft vanavond de drie punten weggekaapt op het veld van Sporting Charleroi! Het werd 0-2 op Mambourg. Aboubakary Koita zette onze ploeg met een afstandsschot tien minuten voor de rust op rozen. Diep in blessuretijd deed hij opnieuw de netten trillen.

Moeskroen gaf, na hun winst van gisterenavond tegen Sint-Truiden, de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren. Onze Leeuwen kregen vanavond de kans om meteen orde op zaken te stellen. Dan moesten er wel punten gepakt worden op het veld van Sporting Charleroi. Nooit een gemakkelijke opdracht. De Carolo’s waren bovendien enorm sterk gestart aan het seizoen, al kenden ze de laatste weken wel een kleine terugval. Beide ploegen gingen dus op zoek naar het nodige vertrouwen.

Het is dan ook niet verrassend dat de wedstrijd de eerste tien minuten een grondige studieronde kende. Aboubakary Koita had na zeven minuten nochtans de kans om Michael Frey alleen voor doel te zetten. Zijn doorsteekbal was net te hard voor de Zwitser. In de twaalfde minuut kwamen onze jongens bijna op voorsprong via Daan Heymans, na mistasten van Jules Van Cleemput. De jonge Kempenaar plaatste de bal mooi richting de rechterbovenhoek. Doelman Rémy Descamps ranselde de bal minstens even mooi uit zijn kooi.

Halfweg de eerste helft een goeie actie van de thuisploeg met Ilaimaharitra in een hoofdrol. Serge Leuko behoedde onze Leeuwen echter voor een tegendoelpunt met een uitstekende last minute tackle! Een minuut later ontsnapte de thuisploeg aan een achterstand toen een afstandsschot van Bertone in het zijnet vloog. Het spel bleef op en neer gaan. Onze Leeuwen moesten geenszins onderdoen voor de Zebra’s. Integendeel! Na vijfendertig minuten werd Frey op links de diepte ingestuurd door Gamboa. De Zwitser wachtte het perfecte moment af om Aboubakary Koita aan te spelen op de rand van de zestien. Abou bulkt momenteel van het vertrouwen en richtte een vuurpijl richting Descamps. De Waalse goalie had geen verhaal tegen de botsbal. Beveren op voorsprong, 0-1!  De thuisploeg reageerde via Shemar Nicholson. Maar Jackers gaf geen krimp op de poging van de Jamaicaan. Vlak voor rust ging Marco Ilaimaharitra vol door op de enkel van Aboubakary Koita. Ref D’Hondt gaf de man uit Madagaskar eerst nog geel. Maar na interventie van de VAR kreeg hij een rood karton onder de neus geduwd. Ideaal scenario voor de troepen van Nicky Hayen.

Uiteraard geen wissels aan de rust bij geel-blauw. De Karolingers gaven zich, zolang de kloof maar één doelpunt betrof, natuurlijk nog niet gewonnen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Het eerste gevaar konden ze pas creëren na twintig minuten in de tweede helft. Jackers had echter een goede reactie in huis op de poging van Mamadou Fall. Een minuut later komt Nicholson oog in oog met Jackers. De bonkige aanvaller trapte gelukkig voor geel-blauw half over de bal waardoor Brendan Schoonbaert de bal kon keren. Charleroi kwam meer en meer opzetten en onze Leeuwen kregen het moeilijk. Michael Frey kon nog wel eens uitbreken. Zijn poging werd in hoekschop gedevieerd. In de daarop volgende fase ging Koita nog eens zijn kans, met links deze keer. Helaas zoefde de bal centimeters voorbij de winkelhaak! Ondertussen bracht coach Nicky Hayen Aleksandar Vukotic in, omdat Charleroi met Berahino hun allerlaatste troef in de strijd gooide. Maar echt gevaarlijk konden de Walen niet meer zijn. Het waren de bezoekers die dichter bij het tweede doelpunt kwamen. Dries Wuytens probeerde het in minuut negentig. Over het doel van Descamps. De bevrijdende treffer kwam er toch nog! Na knap samenspel tussen Bertone, Frey en Daan Heymans, belandde de bal bij de vrijstaande Aboubakary Koita. Met een plaatsbal zette hij de eindstand op het scorebord, 0-2! Een fantastisch en belangrijk resultaat voor onze jongens, die op één week zeven punten pakken en twee keer de nul houden.

Zaterdagmiddag ontvangen we met Moeskroen opnieuw een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd. Les Hurlus staan momenteel op de laatste plaats, maar hebben net zoals ons zeven punten gepuurd uit hun laatste drie wedstrijden.

Opstelling Sporting Charleroi:
Rémy Descamps, Jules Van Cleemput (62’ Kaveh Rezaei), Modou Diagne, Mamadou Fall, Ali Gholizadeh, Joris Kayembé (82’ Ken Nkuba), Shamar Nicholson, Dorian Dessoleil, Marco Ilaimaharitra, Guillaume Gillet (77’ Saido Berahino) en Ryota Morioka

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck (80’ Aleksandar Vukotic), Leonardo Bertone, Andreas Wiegel (62’ Jur Schryvers), Daan Heymans, Dries Wuytens, Aboubakary Koita (93’ Din Sula), Alexis Gamboa, Serge Leuko en Michael Frey