Go back

Wereld Autisme Dag: once in a lifetime ervaring voor kinderen met autismespectrumstoornis

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Lorenzo Vicencio

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Vandaag, 2 april, is het Wereld Autisme dag. Het bijwonen van een match in een – tot de nok gevuld stadion – is voor kinderen met autismespectrumstoornis (ASS) vaak niet mogelijk, wegens te veel prikkels. Het is, gelet op de huidige coronamaatregelen, dan ook een once in a lifetime mogelijkheid voor deze jongens en meisjes om een wedstrijd van onze Leeuwen, in een prikkelarme omgeving, bij te wonen.

Met de ondersteuning van Minister van Sport Ben Weyts zal Waasland-Beveren, onder strikte voorwaarden, een delegatie van jongeren onder 18 van de Special Svelta’s (Svelta Melsele), Auti voetbalclub Waasland (Sint-Niklaas), Autivoetbal Hove Sport en leerlingen van de Jonathanschool (Berkenboom) uitnodigen om onze Leeuwen tegen STVV (6 april) en KV Kortrijk (11 april) naar een overwinning te roepen.

Leeuwen strijden samen. Komaan Beveren!