Go back

Marc Schneider is the new head coach of W-B

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren is blij om Marc Schneider te kunnen voorstellen als de nieuwe hoofdtrainer van Waasland-Beveren. De veertigjarige Zwitser was voorheen jarenlang de trainer van FC Thun uit Zwitserland. Bovendien zal met Pascal Cerrone (39) ook een nieuwe assistent-trainer meekomen naar de Freethiel. Beide coaches werkten al eerder samen bij FC Thun.

Marc Schneider is voormalig Zwitsers profvoetballer. Hij stopte in 2012 zijn actieve voetbalcarrière bij FC Thun en ontwikkelde meteen stapsgewijs zijn coachcarrière, eerst als assistent-trainer en de jongste jaren als hoofdtrainer. Hij speelde voor FC Thun onder meer bij BSC Young Boys en FC Zürich, waar hij tweemaal landskampioen werd én de beker won.

Sportief directeur Roger Stilz: “We zijn heel blij dat Marc heeft beslist om ons te komen versterken. Ons vooropgesteld profiel was duidelijk en we zijn ervan overtuigd dat Marc de ideale kandidaat is om ons project te ondersteunen. Hij is het gewoon om spelers op te leiden, denkt heel strategisch en heeft veel ervaring als speler, assistent-trainer en hoofdtrainer. We kijken ernaar uit om van start te gaan met Marc en Pascal voor volgend seizoen.”

Kersvers trainer Marc Schneider is hongerig om het nieuwe avontuur te starten. “Ik heb heel veel zin in deze uitdaging. Ik ben overtuigd van het hele project in Waasland-Beveren. Ik kijk er enorm naar uit om de trainingen te starten met de ploeg.”

Marc Schneider en zijn technische staf zullen officieel worden voorgesteld bij de start van de voorbereiding op volgend seizoen. Welkom op de Freethiel, Marc en Pascal.


Waasland-Beveren is happy to announce Marc Schneider as the new head coach of Waasland-Beveren. The forty-year-old Swiss was before the coach of FC Thun from Switzerland for many years. With Pascal Cerrone (39) there is also a new assistant-coach joining Marc to the Freethiel.

Marc Schneider is a former Swiss professional footballer. He stopped his active football career with FC Thun in 2012 and developed stepwise his coaching career, first as an assistant and the recent years as a head coach. He played also for BSC Young Boys and FC Zurich, where he was twice champion and won the cup.

Sporting director Roger Stilz: “We are very happy, that Marc made the decision to join us. Our profile was clear and we are convinced that Marc is a very good fit for our project in general. He is used to develop players, thinks strategically and has already a big experience as a player, assistant coach and head coach. We are looking forward to start the work with Marc and Pascal for next season.”

The new coach Marc Schneider is hungry to start the new adventure. “I’m very excited about the challenge. I am convinced about the whole project in Waasland-Beveren. I look forward to start the training sessions with the team.”

Marc Schneider and his technical staff will be officially introduced by the start of the preparation for next season. Welcome at the Freethiel, Marc and Pascal.