Go back

Stijn De Rudder new U21-coach Waasland-Beveren

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren verwelkomt Stijn De Rudder als nieuwe hoofdtrainer van de U21 van geel-blauw. Stijn zal professioneel aan de slag gaan om de beloften van W-B naar een hoger niveau te tillen. Hij zal ondersteund worden door Tom Van Britsom als assistent-trainer.

Stijn De Rudder is voltijds leerkracht voetbal aan het KA Beveren. Hij combineerde die job met positietrainer flankverdedigers (U13-U18) bij KAA Gent. Voorheen was hij ook jeugdtrainer bij Sporting Lokeren, Waasland-Beveren en SK Beveren. Hij was ook assistent-trainer bij de A-kern van VW Hamme. Met z’n rijke ervaring en kennis zal hij het beloftenelftal van Waasland-Beveren ten volle ondersteunen.

Sportief directeur Roger Stilz: “We willen de jeugdwerking en in het bijzonder de U21 dichter brengen bij het eerste elftal. Met Stijn hebben we iemand gevonden die in het profiel past. Hij kent Beveren, hij heeft een pedagogische achtergrond en reeds veel ervaring in het coachen van jonge talenten. Hij zal nog steeds enkele uren fungeren als voetballeerkracht, net naast de Freethiel, maar hij is een volgende stap in de verdere professionalisering van onze teams en diensten richting de jongeren.

Nieuwbakken coach Stijn De Rudder heeft er zin in: “Van bij het eerste contact was het duidelijk dat er een nieuwe wind waait binnen de club. Ik kijk er enorm naar uit om opnieuw aan de slag te gaan bij Waasland-Beveren en de beloftevolle spelers de volgende stappen in hun ontwikkeling te helpen zetten.”

Stijn zal ondersteund worden door Tom Van Britsom, die ook vorig jaar actief was bij de U21. “Ik ben ook heel blij dat we Tom Van Britsom, assistent van Stijn, konden overtuigen om ons trouw te blijven”, voegt Stilz nog toe. “We willen een duidelijke structuur en een duidelijke organisatie maken op dat niveau. Stijn zal ook deel uitmaken van de trainersstafvergaderingen van de A-kern.”

Welkom op de Freethiel, Stijn!


Waasland-Beveren welcomes Stijn De Rudder as new head coach of the U21 of yellow-blue. Stijn will work professional to bring the U21’s of Waasland-Beveren to a higher level. He will be supported by Tom Van Britsom as assistant coach.

Until now, Stijn De Rudder was a full-time soccer teacher at the KA Beveren. He combined that job with position coach for fullbacks (U13-U18) at KAA Gent. Previously, he was also youth coach at Sporting Lokeren, Waasland-Beveren and SK Beveren. He was also assistant trainer with the A-squad of VW Hamme. With his rich experience and knowledge, he will fully support the U21 team of Waasland-Beveren.

Sporting director Roger Stilz: “We want to make the academy and especially the U21 closer to the first team. With Stijn, we found a very good profile. He knows Beveren, he has a pedagogical background and already a big experience in coaching young talents. He will still be working a few hours as a football teacher next to the Freethiel for the KA Beveren, but is either a next step in professionalize our teams and our services for the young guys.”

The new U21-coach Stijn De Rudder can’t wait to start: “From the first contact it was clear that there’s a new vibe in the club. I’m really looking forward to get back to work at Waasland-Beveren and help the promising players take the next steps in their development.”

Stijn will get the support of Tom Van Britsom, who was already helping the team last year. “I am also happy, that we convinced Tom van Britsom, the assistant coach of Stijn, to stay in our team”, says Roger Stilz. “We want to have a clear structure and also a clear organizational chart and no double-function on this level. Stijn will also be part of coaching-staff-meetings with the professionals.”

Welcome on the Freethiel, Stijn!