Go back

Waasland-Beveren gets Jacob Buus to the Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Jacob Buus is de nieuwste aanwinst van Waasland-Beveren. De 24-jarige Deense rechtervleugelverdediger wordt weggehaald bij AC Horsens, een voetbalclub uit de Deense hoogste klasse. Hij tekent een contract van twee seizoenen op de Freethiel, met optie op een derde.

Buus beleeft in Beveren zijn eerste buitenlandse avontuur. In 2016 tekende hij zijn eerste profcontract bij Odense BK, ook een Deense eersteklasser. Hij debuteerde in 2017 met een 1-0 overwinning, waar hij meteen beslissend was met een assist. In 2018 maakte hij de overstap naar FC Fredericia, hij speelde 65 wedstrijden voor de club, goed voor zes doelpunten en vijf assists. In juni 2020 tekende hij een contract voor drie seizoenen bij AC Horsens.

Sportief directeur Roger Stilz: “Jacob is een hongerige speler die zich wil ontwikkelen. Hij heeft de voorbije jaren zijn kwaliteiten laten zien en zal een versterking zijn voor onze verdediging. We zijn blij dat Jacob voor Beveren en ons project kiest.”

Jacob Buus: “Ik ben ontzettend blij om hier te zijn. Ik keek heel erg uit naar deze kans en ik kan niet wachten om te starten. Ik ben vereerd om deel uit te maken van het project, het is een geweldige kans om mezelf op een hoger niveau te testen. Ik wil groeien als speler in Beveren, maar ik wil ook groeien als team. We zullen onszelf pushen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Ik ben een winnaar, dus ik wil veel wedstrijden winnen.”

Welkom op de Freethiel, Jacob!


Jacob Buus is the newest reinforcement of Waasland-Beveren. The 24-year-old Danish right wingback is taken away from AC Horsens, a football club from the Danish highest league. He signs a contract of two seasons at the Freethiel, with an option.

Buus is experiencing his first foreign adventure in Beveren. In 2016, he signed his first professional contract with Odense BK, also a Danish first division club. He made his debut in 2017 with a 1-0 win, where he was immediately decisive with an assist. In 2018, he made the switch to FC Fredericia, playing 65 games for the club, good for six goals and five assists. In June 2020 he signed a contract for three seasons at AC Horsens.

Sporting director Roger Stilz: “Jacob is a hungry player, who wants to develop. He proved his skills in the past years and he will be a reinforcement for our defense. We are happy that Jacob decides for Beveren and our project.”

Jacob Buus: “I’m extremely happy to be here. I looked so much forward to this opportunity and I can’t wait to get started. I’m really honored to be part of the project, it’s a great opportunity to test myself on a higher level. I want to grow as a player in Beveren, but I also want to grow as a team. We will push ourselves to get the best possible. I’m a winner, so I want to win a lot of games.”

Welcome to the Freethiel, Jacob!