Go back

Johan Verelst fulltime video-analist W-B

Text: Martijn De Jonge - photo: Lorenzo Vicencio

Videoanalist Johan Verelst gaat voltijds aan de slag op de Freethiel. Johan vervoegde reeds bij aanvang van het seizoen 2019-2020 de technische staf van Waasland-Beveren, aanvankelijk met een halftijdse opdracht. Johan is al jarenlang actief voor geel en blauw. Voorheen was hij reeds actief als jeugdtrainer, hoofd talentscouts en videoanalist bij de jeugdwerking van Waasland-Beveren. Met zes voltijdse trainers zorgt de sportieve leiding voor een optimale leiding voor de A-kern van geel-blauw.

Sportief directeur Roger Stilz legt uit: “Johan kent Beveren en zijn job perfect. Hij investeerde de afgelopen jaren heel veel in zichzelf. Hij is intelligent en in de mogelijkheid om onze videoanalyses naar een nieuw, hoger niveau te tillen. De club blijft vooruitgaan: we willen ook investeren in de verschillende departementen rond de ploeg, niet enkel in de ploeg. Nieuwe technologieën zijn belangrijk voor ons, Johan is daar de geknipte persoon voor.”

Johan Verelst kijkt uit naar het nieuwe hoofdstuk met de club: “Ik wil Roger bedanken voor deze mooie kans, ik ben blij dat de club blijft investeren in en innoveren met nieuwe technologie. Waasland-Beveren heeft het doel om te blijven groeien in de toekomst en ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van dat project.”


Video-analist Johan Verelst will start working full time at the Freethiel. Johan already joined the technical staff of Waasland-Beveren at the start of the 2019-2020 season, initially with a half-time assignment. Johan has been active for yellow and blue for many years. Previously, he was already active as a youth trainer, head of talent scouts and video analyst in the academy of Waasland-Beveren. With six full-time trainers, the sporting management ensures optimal leadership for the A-squad of yellow and blue.

Sporting director Roger Stilz explains: “Johan knows Beveren and his job. He invested a lot in himself over the past years. He is smart and also able to push our video-analysis on a new level. The club keeps on going: we want to invest also in the different departments around the team, not just only in the squad. New technologies are important to us. And Johan is the right person for that.”

Johan Verelst is happy with this renewed adventure. “I want to thank Roger for the opportunity and I’m happy to see that the club keeps on innovating in new technology. Waasland-Beveren has the goal to keep on growing in the future and I’m grateful that I can be a part of that.”