Go back

Chris Kablan is the newest reinforcement of W-B

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren haalt Chris Kablan naar de Freethiel. De Zwitserse linkervleugelverdediger (26) wordt weggehaald bij FC Thun. Kablan koos voor het rugnummer 27.

Chris Kablan maakte zijn professionele debuut bij FC Thun, een voetbalclub uit de op één na hoogste klasse in Zwitserland. Hij debuteerde in juli 2017. Voor Thun speelde hij nog voor Luzern en SC Kriens. Afgelopen seizoen speelde Kablan 31 van de 36 wedstrijden voor z’n club. Hij scoorde tweemaal en deelde ook twee assists uit.

Sportief directeur Roger Stilz: “We zijn tevreden dat Chris besliste om naar Beveren te komen en andere voorstellen naast zich neer te leggen. We voelden zijn ambitie om de volgende stap in zijn carrière, een buitenlands avontuur, te zetten. Chris is een stabiele voetballer en toonde zijn waarde al verschillende jaren op rij. We zien hem als een prioriteit als linkervleugelverdediger, wat nog een open positie was in de ploeg.”

Chris Kablan: “Ik ben heel gelukkig om hier te zijn en ben ervan overtuigd dat we samen iets moois kunnen bouwen. Ik ben heel positief ingesteld en zeker dat we onze doelen, zowel collectief als individueel, kunnen bereiken.”

Welkom op de Freethiel, Chris!


Waasland-Beveren is bringing Chris Kablan to the Freethiel. The Swiss left wing defender (26) is taken away from FC Thun. Kablan will perform with number 27 on the back of his shirt.

Chris Kablan made his professional debut at FC Thun, a soccer club from the second highest league in Switzerland. He made his debut in July 2017. Before Thun, he played for Lucerne and SC Kriens. Last season Kablan played 31 of 36 games for his club. He scored twice and also handed out two assists.

Sporting director Roger Stilz: “We are happy, that Chris decides for Beveren and that he refused other offers. We felt his ambitions to do the next step in his career in abroad. Chris is a stable performer and proofed his value already for different years. We see him as a priority for the left full back, which was an open position in our squad.”

Chris Kablan: “I am very happy to be here and I’m convinced that together we can build something beautiful. I’m very positive and confident that we can achieve our goals, both collectively and individually.”

Welcome to the Freethiel, Chris!