Go back

Gunter Vandebroeck completes coaching staff W-B

tekst: Martijn De Jonge | afbeelding: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren stelt Gunter Vandebroeck aan als assistent-trainer bij Waasland-Beveren. De Vlaamse coach komt over van OH Leuven. Met de komst van Gunter is de trainersstaf van Waasland-Beveren compleet. Hij zal samen met Pascal Cerrone (T2), Sven Van der Jeugt (keeperstrainer), Johan Verelst (videoanalist) en Balder Berckmans (physical coach) hoofdtrainer Marc Schneider ten volle ondersteunen.

Gunter Vandebroeck (33) heeft op z’n jonge leeftijd al heel wat ervaring in het Belgisch voetbal. Tussen 2011 en 2013 was hij opleider bij de K.B.V.B. Bovendien was hij heel lange tijd actief bij OH Leuven in verschillende functies. Tussen 2009 en 2017 was hij hoofdcoach van de elite-academie. Nadien was hij nog scout en matchanalist voor het hoofdelftal, assistent én later hoofdtrainer van het B-elftal van OHL.

Sportief directeur Roger Stilz: “Gunter vervult het vooropgestelde profiel van tweede assistent bij de A-kern voor de volle honderd procent. Hij is Belgisch, heeft de kwaliteiten om te ontwikkelen, leert snel, werkt gestructureerd en is op de hoogte van de nieuwste technologieën binnen het voetbal. We zijn heel blij dat hij aan boord komt bij ons. Met zijn aanstelling is de trainersstaf voor komend seizoen compleet. Ik wil bovendien niet vergeten om de KBVB te bedanken voor de samenwerking.”

Vandebroeck had meteen een warm gevoel op de Freethiel: “Ik heb voor Beveren gekozen omdat ik vanaf het eerste gesprek met Roger een goed gevoel had over de club en de mensen die hier werken. Ik voelde meteen het vertrouwen in mij, ook van de nieuwe coach. Dat is heel belangrijk. Er zijn hier in mijn ogen een aantal essentiële basisvereisten aanwezig om de club terug stappen vooruit te kunnen laten zetten. Er is een gezonde gedrevenheid, duidelijke en transparantie communicatie en de wil om samen te slagen. Ik voel de intentie om iets effectief en duurzaam op te bouwen en daar stap ik graag in mee. Ik wil al mijn energie en passie inzetten om spelers beter te maken en nieuwe dynamieken te creëren om het team te helpen ontwikkelen.”

Welkom op de Freethiel, Gunter.


Waasland-Beveren appoints Gunter Vandebroeck as the second assistant coach at Waasland-Beveren. The Flemish coach comes over from OH Leuven. With the arrival of Gunter, the coaching staff of Waasland-Beveren is complete. Together with Pascal Cerrone (T2), Sven Van der Jeugt (goalkeeper trainer), Johan Verelst (video analyst) and Balder Berckmans (physical coach) he will fully support head coach Marc Schneider.

Gunter Vandebroeck (33) already has a lot of experience in Belgian soccer at his young age. Between 2011 and 2013 he was a trainer at the K.B.V.B. In addition, he was active for a very long time at OH Leuven in various positions. Between 2009 and 2017 he was head coach of the elite academy. Afterwards he was scout and match analyst for the main team, after assistant and later head coach of the OHL B-team.

Sporting director Roger Stilz: “Gunter is representing exactly the profile we were looking for as a second assistant in our coaching staff: He has the ability to develop, learns fast, is structured, can handle new technologies and he is Belgian. We are happy, that he comes on board. With him, our coaching staff is complete for the upcoming season. I don’t want to forget to say thanks in this case in the direction of the Belgium Football Association for collaboration.”

Vandebroeck immediately had a warm feeling at the Freethiel: “I chose Beveren because from the first meeting with Roger I had a good feeling about the club and the people who work here. I immediately felt the confidence in me, also from the new coach. That is very important. In my opinion, there are a number of essential basic requirements present here for the club to be able to take steps forward. There is a healthy drive, clear and transparent communication and the will to succeed together. I feel the intention to build something effective and sustainable and I am happy to step into that. I want to use all my energy and passion to make players better and create new dynamics to help develop the team.”

Welcome to the Freethiel, Gunter.