Go back

W-B brings in Faroese international

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Jóan Símun Edmundsson (29) is een Leeuw! De Faeröerse aanvallende speler speelde afgelopen seizoen voor Bundesliga-club Arminia Bielefeld. Edmundsson koos voor het nummer 39.

Edmundsson startte met voetballen bij B68 Toftir. In juni 2009 trok hij naar de Engelse traditieclub Newcastle United. In 2012 maakte hij de overstap naar het Noorse Viking FK. Na tussenstappen bij Argja Bóltfelag, HB Tórshavn en Vejle Boldklub kwam hij terecht bij Odense BK, daar speelde hij samen met de andere nieuwkomer Jacob Buus. In 2018 versierde hij een transfer naar Arminia Bielefeld, in het seizoen 2019-2020 speelde hij kampioen in de tweede klasse van Duitsland.

Edmundsson doorliep alle nationale jeugdreeksen van de Faeröerse nationale ploeg. Hij debuteerde voor de hoofdploeg in augustus 2009, op achttienjarige leeftijd. Zijn eerste doelpunt maakte hij één jaar later. Intussen werkte hij reeds 66 wedstrijden af voor de nationale ploeg, hij kon daarin zeven keer de netten laten trillen.

Sportief directeur Roger Stilz: “Jóan is een ervaren en intelligente speler. Hij toonde de laatste jaren zijn waarde bij verschillende clubs, maar ook bij de nationale ploeg. Hij zal een gids zijn voor onze talenten, op en naast het veld. Hij kan op iedere aanvallende positie uit de voeten. We zijn heel gelukkig dat hij bij Beveren komt voetballen.”

Jóan Símun Edmundsson: “Ik ben ongelofelijk blij om hier te zijn en kan niet wachten om te beginnen. Ik hoop echt belangrijk te kunnen zijn en zo, samen met de ploeg, de vooropgestelde doelen van de club te bereiken.”

Welkom op de Freethiel, Jóan!


Jóan Símun Edmundsson (29) is a Lion! The Faroese attacking player came over from Bundesliga club Arminia Bielefeld last season. Edmundsson chose the number 39.

Edmundsson started playing soccer at B68 Toftir. In June 2009, he moved to English tradition club Newcastle United. In 2012, he made the switch to Norway’s Viking FK. After adventures at Argja Bóltfelag, HB Tórshavn and Vejle Boldklub he ended up at Odense BK, there he played alongside the other newcomer Jacob Buus. In 2018 he embellished a transfer to Arminia Bielefeld, in the 2019-2020 season he played champion in the second division of Germany.

Edmundsson went through all national youth series of the Faroese national team. He made his debut for the main team in August 2009, at the age of eighteen. He scored his first goal one year later. In the meantime, he has already played 66 matches for the national team, in which he was able to shake the nets seven times.

Sporting director Roger Stilz: “Jóan is an experienced and intelligent player. He proved his qualities in the last years in the clubs and also in the national team and will be a guide for our talents on and off the pitch. He’s able to play each position on the attacking line. We are very happy that he joins us.

Jóan Símun Edmundsson: “I’m absolutely delighted to be here and can’t wait to get started. I can assure you that Beveren gets a hungry player. I’m really hoping to play a part in reaching the goals that the club has set.”

Welcome to the Freethiel, Jóan!