Go back

Young Belgian talent chooses for W-B!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren haalt de jonge Belgische verdediger Michael Davis (19) weg bij KV Mechelen. Hij tekent bij geel-blauw zijn eerste profcontract. Het Mechels jeugdproduct kiest voor het nummer 31 bij Beveren.

Michael Davis kan op verschillende verdedigende posities uit de voeten, zo kan hij op beide backposities uitgespeeld worden, maar hij speelde vooral als centrale verdediger. Bij de nationale ploeg speelde Davis wedstrijden voor de U15 en U17.

Sportief directeur Roger Stilz: “Michael is een jonge en getalenteerde spelers, hij kan op verschillende, defensieve posities worden ingezet. Naast de meer ervaren spelers willen we ook jonge kerels ontwikkelen, vooral Belgische talenten. We zijn blij dat we Michael konden overtuigen om voor ons project te kiezen!”

Michael Davis: “Ik ben heel blij en trots dat ik deel mag uitmaken aan dit project. Vanaf het eerste contact sprak het verhaal in Beveren mij aan en ik kijk ernaar uit om eraan te beginnen en om met het team en voor de fans te spelen.”

Welkom op de Freethiel, Michael!


Waasland-Beveren gets the young Belgian defender Michael Davis (19) from KV Mechelen. He signs at yellow-blue his first professional contract. The Mechelen youth product chooses for the number 31 at Beveren.

Michael Davis can play on different defensive positions, he can play on both full back positions, but also as a central defender. With the national team, Davis played matches for the U15 and U17.

Sporting director Roger Stilz: Sporting director Roger Stilz: “Michael is a young, talented and polyvalent player. Next to the experienced guys, we want also develop young players, especially talents from Belgium. We are very happy, that Michael joins us.”

Michael Davis: “I am very happy and proud to be part of this project. From the first contact, the story in Beveren appealed to me and I am looking forward to getting started and playing with the team and in front of the fans.”

Welcome to the Freethiel, Michael!