Go back

Two test players at the Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren verwelkomt twee nieuwe testspelers op de Freethiel deze week. Anicet Kipre Yao (17) is een Ivoriaanse offensief ingestelde speler en Xander Blomme (19) is een Belgische middenvelder. Beide spelers trainden vandaag reeds mee en vertrekken morgen mee op stage met de groep.

Net als Adama Ardile Traore, komt Anicet over van het Ivoriaanse Abidjan City Football Club uit Ivoorkust. Hij ontwikkelde zich onder de vleugels van Marco Né, ons allen welbekend van zijn periode op de Freethiel. Hij is een getalenteerde aanvaller.

Xander Blomme doorliep z’n jeugdopleiding bij landskampioen Club Brugge. Afgelopen seizoen werkte hij 21 wedstrijden af voor Club NXT, dat toen uitkwam in de eerste klasse B. Hij speelde bovendien acht wedstrijden in de UEFA Youth League.

 


Waasland-Beveren welcomes two new test players to the Freethiel this week. Anicet Kipre Yao (17) is an Ivorian offensive player and Xander Blomme (19) is a Belgian midfielder. They join training today and will also leave with the team tomorrow for the training camp.

Like Adama Ardile Traore, Anicet Kipre Yao comes over from the Ivorian Abidjan City Football Club from Ivory Coast. He developed there under the wings of Marco Né, well known to us all from his period at the Freethiel. He’s a talented offensive player.

Xander Blomme comes from the academy of national champion Club Brugge. Last season, he played 21 games for Club NXT, which then played in first division B. He also played eight matches in the UEFA Youth League.