Go back

Welcome at the Freethiel, Derrick Tshimanga!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Derrick Tshimanga (32) komt de verdediging van geel-blauw versterken. De verdediger zat momenteel zonder club. Derrick zal onze kleuren verdedigen met het nummer 16 op zijn rug.

Tshimanga speelde in de jeugd eerst bij Duffel en vervolgens bij Lokeren. Het was bij die club dat Derrick zijn profdebuut maakte. Racing Genk zag wel wat in de talentvolle verdediger en pikte hem op bij de Waaslanders. Na Genk speelde hij vervolgens ook nog voor Willem II en OH Leuven.

Sportief directeur Roger Stilz: “Derrick kan op verschillende posities in de verdediging spelen. Het is een ervaren speler. Met zijn professionele mentaliteit, maar ook met zijn offensieve en defensieve kwaliteiten, zal hij snel van meerwaarde zijn voor onze groep.”

Derrick Tshimanga: “Toen Beveren op mijn pad kwam, dacht ik wel al dat het een leuke, familiale club ging zijn. Dat gevoel is meteen veel sterker geworden, ik voelde me direct thuis en ben volledig overtuigd van het project. Ik heb nu lang genoeg stilgezeten, dus ik ben echt gebrand om te spelen en te presteren. De club wil het hoogst haalbare bereiken en ik ben zeker dat we met deze groep daar ook toe in staat zijn. Er is veel kwaliteit, nu is het zaak om iedere week vooruitgang te boeken en punten te pakken.”

Welkom op de Freethiel, Derrick!

 

Derrick Tshimanga comes to strengthen the defence of Waasland-Beveren. The 32-year-old defender was without a club at the moment. Derrick will defend our colors with the number 16 on his back.

Tshimanga started his professional career in Lokeren. Racing Genk was interested in the talented defender and transferred him to Limburg. After Genk he also played for Willem II and OH Leuven.

Sporting director Roger Stilz: “Derrick can play on several positions in defense. He’s an experienced guy. With his professional mentality and also with his offensive and defensive skills, he will be an added value for our squad.”

Derrick Tshimanga: “When Beveren came on my path, I expected it was going to be a nice, family club. That feeling immediately became much stronger, I directly felt at home and am fully convinced of the project. I’ve been inactive long enough now, so I’m really keen to play and perform. The club wants to reach the highest possible and I’m convinced that with this group we are able to do that. There’s a lot of quality, now it’s a matter of making progress every week and picking up points.”

Welcome to the Freethiel, Derrick!